Светлана Глушкова – от мисията „Учител“ до приза „Любим учител“

Класната стая на малчуганите от 3-ти „а“ клас в началното училище „Свети Паисий Хилендарски“ в Банско е като къщичка от приказките. Уютна, светла, с прозорци, гледащи към планината и към храма „Света Троица“. В нея всеки ден посреща своите „слънчовци“ младата учителка Светлана Глушкова. Любовта е довела в Банско 33-годишната красива жена, която е родом от Хаджидимово.

„Всеки ден, когато отворя вратата на класната стая, ме посрещат 24 усмивки – моите прекрасни слънчовци. Децата ме посрещат с любов, с радост. Нямаме търпение за следващия ден, в който ще се прегърнем и ще си споделим интересни неща. Това ме радва“, сподели тя.

Отиващата си година донесе на Светлана Глушкова едно вълнуващо признание – тя стана носител на приза „Любим учител“ – класация, в която номинациите са не само от децата, родителите и колегите, но и от цялото общество.

„Учителят трябва да бъде авторитет за децата. Те трябва да знаят, че в класната стая има правила, които трябва да се изпълняват. Учителят трябва да бъде гъвкав и креативен, децата точно това харесват. Това е новото поколение. Аз съм намерила път към всяко едно дете от моя клас. Знам как мога да го развеселя, познавам, усещам, когато има нещо, което преживява. … Това е мисия да бъдеш учител. Всеки учител обича децата си“, каза още учителката в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене