СПА курортът Огняново посреща Нова година с над 2000 гости

СПА курортът Огняново спаси посрещането на Нова година и ще се радва на пълни хотели и къщи за гости. Това стана след решаването на проблема с водоподаването преди два дни, след като от 12 декември селото бе на жесток воден режим заради скъсан основен водопровод.

„Благодарни сме на екипите на ВиК, на Община Гърмен и на областния управител Николай Шушков за решаването на този проблем. Над половината ни жители разчитат на туризма и за нас бе от изключително значение да се осигури нормално водоподаване. Вече имаме и нов парк, където гостите ни да се разхождат”, каза кметът на СПА селището Димитрия Гюрова.

Почти навсякъде в над 20-те хотела и десетките къщи за гости пакетите са за 3 нощувки – от 31 декември до 3 януари. Тъй като е сезон пик, нощувка и закуска на човек в хотелите три звезди струват около 100 лева, в по-луксозните хотелски комплекси тази цена може да стигне и до 120-140 лева.

Всички над 2000 места в Огняново са заети. Напливът е заради минералните извори и близостта до Родопите. Всички туристи са от страната, защото ковид спира чужденците да празнуват тук. Минералната вода е богатството на селото, изворите са с много добри лечебни свойства. Предлагат се куп глезотии за гостите – басейни с минерална вода, СПА процедури – джакузи, парна баня, сауна. Всеки иска хем да отдъхва, хем да ползва лечебната сила на тукашните минерални извори. Заради безводието хотелиери и ресторантьори пропуснаха Коледа, но сега всичко е наред.

„Не сме пипали цените нагоре, само така можем да привлечем гости. Отдавна разчитаме не само на минералната вода, но и на качествената храна, собствено производство, както и на отличното обслужване. Много от нас, хотелиерите, имат малки земеделски стопанства, за да слагат на трапезата на гостите екологично чисти зеленчуци”, заяви хотелиерът Венцислав Шарков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене