В Дъбница се готвят да осветят новия параклис през 2022 г.

Работната група, която строи новия параклис „Св. Архангел Михаил“ в село Дъбница се надява да светинята да бъде осветено през 2022 година. През 2021 година започна наливането на основите и беше свършена много работа, за да може комплекс параклис „Архангел Михаил“ с. Дъбница да придобие настоящия си вид.

Предстои довършването на топлоизолацията, обшиване на купола и покрива, вътрешно и външно измазване, полагане на плочки, поставяне на дърворезбован иконостас и цялостно изографисване на стените. Размерите на иконостаса вече са взети и се работи по него. През пролетта ще се погрижим и за двора, като подсигурим и професионално озеленяване. Общо взето работа няма да ни липсва цяла година.

„Макар и доста амбициозно, през 2022 година с Божията помощ и на всички Вас се надяваме да приключим, и параклиса да бъде осветен“, написаха инициаторите в страницата си във фейсбук. И също така изказаха сърдечни благодарности към всички, които се включиха с труд, строителни материални и пари. „Бъдете здрави и благословени, Вие и вашите близки. Честита Коледа и здрава и успешна нова година на всички. Бог напред и ние след него! Амин!“, завършва оптимистичното послание.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене