Кирил Петков: Хора с досиета няма да бъдат назначавани

Хора с досиета, които бяха обявени в медиите, няма да бъдат назначени. Ако вече са били – те ще бъдат освободени.

Това ще бъде прекратено още в началото на следващата седмица”, заяви на брифинг след редовното правителствено заседание министър-председателят Кирил Петков.

Коментарът му идва след като вчера стана ясно, че в екипа на външния министър Теодора Генчовска за съветник е назначен бившият председател на ДАНС Петко Сертов.

„Веки министър има право да предлага своя екип. След това ние в коалиционния формат обсъждаме и решаваме заедно дали нашите изисквания към тези хора съвпадат с конкретните предложения. В този случай тези хора няма да бъдат назначавани”, категоричен бе той.

Междувременно в кулоарите на парламента председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов също обяви, че за съветници няма да бъдат назначавани лица, свързани с Държавна сигурност. По думите му бившият председател на ДАНС Петко Сертов няма да е съветник на министъра на външните работи Теодора Генчовска.

„Няма да има нито един съветник от Държавна сигурност в екипа на Министерство на външните работи. Нямам друг коментар“, каза Йорданов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене