Осъдиха условно грък, хванат с цигари, скрити в камион на ГКПП „Кулата“

Осъдиха гръцки гражданин, незаконно държал голямо количество цигари без акцизен бандерол в района на ГКПП Кулата, съобщиха от Апелативната прокуратура.

На 18.12.2021 г. митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в Териториална дирекция Митница – София, съвместно с Гранична полиция, са открили 679 400 къса цигари (33 970 кутии) в товарен автомобил в района на ГКПП Кулата.

Около 06,50 ч. на влизане в страната от Гърция превозното средство е било отклонено за проверка. Управляваният от гръцкия гражданин товарен автомобил, м. „МАН“, с полуремарке е бил без товар. При сканиране с мобилен рентген митническите служители са установили аномалия в пода на МПС. При последвалата щателна проверка е бил установен специално изграден тайник под подовата плоскост. В него са били укрити 3 397 стека с цигари без акцизен бандерол. Стойността на контрабандната стока е 176 644 лева.

Тютюневите изделия са били иззети, а по случая е било образувано досъдебно производство от ГПУ – Петрич.

Подсъдимият Т.-В.Т. – водачът на товарния автомобил, се призна за виновен за извършеното от него престъпно деяние. Между него и Районна прокуратура – Благоевград е сключено споразумение, което съдът одобри. С определение на съда му е наложено наказание от 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок, което има последиците на влязла в сила присъда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене