ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Дупки зейнаха на пътя край Петрич, затвориха едното платно за Гърция

Без имеДве дупки зейнаха на пътя до моста над Струма край село Рибник. Те са сигнализирани със знаци за стесняване на пътното платно и за ограничаване на скоростта до 40 километра в час. Едната от дупките е с дълбочина над половин метър. Другата е по-плитка. Движението в двете посоки се извършва само в едната лента, което затруднява шофьорите, тъй като оттук минават тировете от София за Гърция и в обратната посока. Освен това ремонтираният и пуснат в експлоатация мост над реката е тесен, по него едва се разминават два тира. От другата страна е жп мостът, което създава естествен капан за колите и при по-засилен трафик могат да се получат опасни ситуации.

„Тези дупки са от три-четири дена”, каза вчера кметът на Рибник Николай Пасков. Преди една година той и негови съселяни изказаха своите притеснения, че пътят се руши с всеки изминат ден заради натовареността му покрай отклоненото движение от Е-79. На асфалта се появяват коловози, на места настилката пропада, казаха тогава хората от Рибник и призоваха за съдействие областната управа в Благоевград. За същите проблеми нееднократно съобщаваше и кметът на Петрич Вельо Илиев.

Вчера заместник-кметът по ТСУ Христо Георгиев коментира: „Отсечката с двете дупки е в община Сандански. Въпреки това кметът Вельо Илиев уведоми за тях ръководството на Областно пътно управление, тъй като това е републикански път. Обещаха да отстранят проблема”, заключи Георгиев.

Без име

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене