Бизнесът в община Гърмен продължава да плаща само 35 ст. за кубик минерална вода

Община Гърмен продължава своята подкрепа за хотелиерския и ресторантьорския бизнес в условията на пандемия от коронавирус. Повече от три пъти по-евтино плащат за ползването на минералната вода хотелиерите и ресторантьорите в общината.

Това решение бе взето през месец юни миналата година от местния парламент. Тогава съветниците промениха Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Преди тази сесия бизнесът плащаше по 1,20 лева за ползването на един кубик минерална вода. Но сега тази такса е само 35 стотинки за кубик, което прави намаление от 71%.

„Туристическият бранш понася най-големи загуби в тази пандемия. Все още не може да да заработи на пълни обороти. Няма да вдигаме тази такса, макар че приходите ни намаляха значително. За нас социалната политика е най-важна”, заяви кметът на община Гърмен – Феим Иса.

Той припомни, че детските градини вече две години са напълно безплатни за родителите. Само това струва на общинската хазна около 200 000 лева на година. Не спира и услугата „Топъл обяд” в Гърменско, с която се подкрепят над 150 нуждаещи се местни жители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене