В Гоце Делчев ще ремонтират детска градина по „Красива България“

Общинският съвет одобри издаване на запис на заповед от община Гоце Делчев в полза на Държавен фонд „Земеделие“ за обезпечаване на авансово плащане на СНЦ „Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово“ за 2022 г. Заповедтта ще подпише кметът Владимир Москов. Тя ще бъде за сумата от 29 450 51 лв. Такова решение се очаква да вземат и съседните общини Гърмен и Хаджидимово. Записните заповеди са необходими, за да може МИГ-Гоце Делчев-Гърмен-Хаджидимово да получи авансово плащаде за 2022 в размер на 88 351 53 лв. Сумата е необходима, за да може МИг да изпълни стратегията си за идната година.

На заседанието си днес съветниците гласувата да се кандидатства по програма „Красива България“, за да бъде извършен ремонт на детска градина. Цели се енергийна ефективност на градината, а серията от ремонти по сградата ще възлизат на 249 980 лв. Идеята е проект „Красива България“ да осигури 33 процента от стойността на ремонтите, а останалите пари да дойдат от общинската хазна на Гоце Делчев.

Заседанието на Общинския съвет продължава. Сред точките в дневния ред е и тази за актуализация на работещите в МБАЛ „Иван Скендеров“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене