Ремонтират денонощно скъсания водопровод в Гърменско, 5 села още са на режим

Работата по възстановяването на скъсания водопровод над река Места не спира. Екипи на ВиК се трудят денонощно, за да може да се осигури нормално водоподаване на няколко села в община Гърмен. Преди два дни кметът Феим Иса издаде заповед, с която удължи бедственото положение до 29-и декември.

„Работи се и през нощта на обекта, благодарни сме за труда на служителите от ВиК.След минути очаквам областния управител на Благоевград – Николай Шушков, който почти всеки ден е тук, за да следи как се работи за решаването на проблема. Дано скоро всичко бъде наред”, заяви днес кметът на община Гърмен.

В момента водоподаване е осигурено 24 часа в денонощието само в селата Дебрен и Дъбница. Едва за по някалко часа вода тече по чешмите в пет населени места – Гърмен, Марчево, Огняново, Хвостяне и Балдево. Пороите, които се изляха тук на 12 декември, нанесоха много щети на територията на общината. Река Канина излезе от коритото си и събори подпорни стени и мостове, а придошлите води на река Места скъсаха главния водопровод.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене