Гоцеделчевските хандбалисти се връщат в залата веднага след празниците, не се очакват нови попълнения

Хандбалистите на „Пирин“ (ГД) стават едни от най-рано започващите своята подготовка спортисти не само в региона, а и в България. Те стартират занимания още на 5 януари, когато наставникът на тима Николай Пиргов ги събира обратно в залата. След това се предвижда кратък лагер, но все още не е ясно какво ще се случи с контролите, които задължително са част от този период. Спаринги няма да има в чужбина, независимо от поканите, отправени от отбори от Северна Македония и Гърция, където неврокопчани имат добри връзки. Ограничителните мерки във връзка с Ковид-19 обаче практически поставят непреодолими пречки пред реализацията на подобни намерения.

Търсят се съперници в България в очакване на датата за начало на пролетния полусезон, който вероятно ще започне в края на януари или в началото на февруари. До началото на втория полусезон желанието на треньорския щаб е да има поне две проверки. Главният треньор на пиринци Николай Пиргов не мисли да привлича нови хандбалисти.

„Това е съставът, с който искаме да работим, и смятам, че наистина успяхме да направим добър отбор със знаещи и можещи състезатели. Както казах в началото на първенството, ние ще продължим да надграждаме и след старта му. Направихме го и за момента сме достигнали онова, което имахме като цел, тепърва ще се види още по-добре резултатът от свършената работа. Имаме добре комплектуван отбор, в който евентуално може да бъдат включени на първо време в тренировъчния процес на мъжкия тим състезатели от школата, което е наша цел – да налагаме и да внедряваме играчи и те да получават възможност за изява“, коментира Н. Пиргов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене