/ВИДЕО/ Ученици от трето ОУ в Гоце Делчев полазиха общинската администрация

От няколко години в Гоце Делчев стана традиция, ученици от различни училища в града първи да посетят общият „дом“ на общината, да поздравят „стопанинът“, кмета Владимир Москов и служителите в администрацията защото „ние сме добри полазници и следващата година ще бъде добра за жителите на общината“ твърдят учениците.  Така и тази сутрин, ученици от трето ОУ „Братя Миладинови“ „полазиха“ днес общинската администрация.

Според народните поверия от това, кой пръв ще влезе в къщата на Игнажден се гадае, каква ще бъде и следващата година за хората от този дом. Водени от свои учители-инициатори, децата изпълниха изнесоха поетичен рецитал, свързан с обичаите на Игнажден и коледа и подариха на кмета Москов кледни сувенири и автентична сурвачка изработени от тях. На емоционалната среща, освен кмета Владимир Москов, поздравленията бяха приети и от зам. кметовете Богдан Боцев и Саит Иброш, както и от част от служителите.

Кмета Москов благодари за празничното поздравление и на свой ред подари на всички ученици и придружаващите ги учители по един малък коледно-новогодишен подарък и изрази надежда, че посланията, които децата отправиха и ритуалните наричания ще се сбъднат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене