Нова версия за екшъна с Горанов на ГКПП „Калотина“, намесена е автомобилната мафия

Създават се двойници на скъпи автомобили. На краден автомобил се пренабиват номерата и се поставят рама и двигател на редовен автомобил, обясни Атанас Фурнаджиев

Автомобилната мафия работи. Това заяви пред БНР директорът на голям български представител на няколко марки автомобили у нас и вицепрезидент на Българския футболен съюз – Атанас Фурнаджиев по повод инцидента с бившия финансов министър Владислав Горанов на ГКПП „Калотина“.

„Създават се двойници на скъпи автомобили. На краден автомобил се пренабиват номерата и се поставят рама и двигател на редовен автомобил. По този начин се създава двойник на автомобила. Това е често срещана практика за по-скъпи автомобили.

В момента ние имаме три такива случая: Единият с Range Rover Evoquе, който е закупен от завода производител, създаден му е двойник и, понеже има двойник, се обявява за издирване в системата на Интерпол“, каза още Фурнаджиев.

В неделя Горанов се връща в страната. От МВР разследват случая. Ще се изясняват и действията на граничните полицаи на пункта. Според вътрешното министерство те са обяснили на Владислав Горанов да остане на място с автомобила си, а той твърди, че е получил нареждане да се върне във вътрешността на страната.
Автор: БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене