Денислав Захариев ГЕРБ-Перник: Спрените укрепителни дейности на пътната мрежа Драгичево-Рударци-Кладница създават напрежение и опасност за живота и здравето на хората

Спрените укрепителни дейности на републиканския път Драгичево-Рударци-Кладница провокираха председателя на групата съветници от ПП ГЕРБ – Перник Денислав Захариев да отправи въпрос в хода на днешното заседание и да настоява общинската администрация да запознае новия министър на регионалното развитие и благоустройството с необходимостта от спешното възстановяване на укрепителните действия.

Той припомни лъжливите обещания на служебния министър Виолета Комитова, която през месец август пое ангажимент, че ремонтът на пътя ще приключи преди началото на зимата – 1 декември.

„Притеснен съм за живота и здравето на хората и очаквам поемане на отговорност от съответните институции. При неблагоприятно развитие на обстоятелствата село Кладница може да остане недостъпно за местните жители и за туристите, които често посещават южните склонове на Витоша“, апелира Захариев. По думите му, пътят е тесен, което е доста рисковано и създава предпоставки за ПТП-та.

Той очаква да се предприемат спешни действия от местната власт и да се потърси съдействие от новите министри за подкрепа и бързо споразумение за приключване на ремонтните дейности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене