Граничари до министъра: Как така нашите началниците живеят охолно а за обикновения полицай – пари няма!

Условията за работа в МВР и сектор „Граничан полиция“ стават все по неприемливи, пишат ни в писмо от полицейският синдикат. С всеки изминал ден „рефортата“, която уж се провежда завишава работата и отговорностите на редовите ченгета, а уславията за работа и заплащанията се влошават. Натовареността и стреса в работата на граничните е в пъти над допустимото, но никой не взема отношение по тези факти. 

„Имаме усещането че от министерството следят само кадровата политика на ръководните кадри и нкой не взема под внимание проблемите в „строя“. Още през 2021 година с идването на министър Бойко Рашков на власт, имаше твърд поет ангажичент системата да се прочисти от така наречените работещи пенсионери. До ден днешен обаче в ГП сектор Смолян всички работещи пенсионери са си на работа и живеят привидно охолно. Това ли е идеята на реформата? Да се съсздава максимален комфорт на командния състав, а парите на граничните полицаи постоянно да бъдат орязвани, актуализирани надолу и пр. В условия на тежка инфлация сме. Ковид криза. Някой взема ли отношение по това?

Много от корегите вече се замислят за напускане на системата, жално е, че има и такива, които ходят и на друга работа за да си гледат семействата., напушавайки правилата. До къде стигнахме!!! Това е срам за пагона..“ пишат до МВР от полицейският синдикат с копие до Топ Преса.

Топ Преса изразява своята пълна подкрепа към думите на синдикалистите!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене