Гоце Делчев предлага 6 млн. лв. за модернизация на Дома на културата

Впечатляващата сума от 4 977 077,00 лв. без ДДС, или близо 6 млн. лв. с ДДС, ще получи фирмата, която успее да спечели обявената обществена поръчка на община Гоце Делчев за обновяване и модернизация на местния Дом на културата „Пейо Яворов“.

Кандидатите да се преборят за финансирането на обекта, което е по проект на Оперативна програма „Региони в растеж” (ОПРР) 2014-2020 г., имат  време до 5 януари да се ориентират в сложната техническа спецификация, да преценят възможностите си и да подадат документи за участие. Сред изискванията към тях е и това да свършат цялата работа максимум за 550 календарни дни и да са готови най-късно до 23.12.2023 г.

Сградата е построена през 1989 г. върху имот с площ 6055 кв.м, висока е 23,30 м – с 3 надземни и 1 подземен етаж, и се нуждае от сериозен ремонт: хидро- и топлоизолация на покрив и стени, подмяна на дограми, подови настилки, смяна на фаянсови плочки, ел. инсталация, стълбищни парапети, на седалките в амфитеатралната зала, закриване на големия отвор над  изложбената зала, заради който през зимата е невъзможно тя да бъде отоплена, затваряне с поликарбонатни плоскости на емпорето над централното фоайе в сградата и т. н.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене