Водоноски за с. Крупник, засегнато от пороите

Кметът на Симитли Апостол Апостолов проведе работна среща с кметовете на населените места в общината, за да се обсъди актуалната ситуация, след поройните дъждове на 11 и 12 декември.

По време на нея стана ясно, че почти всички населени места в общината са засегнати от водното бедствие. Най-усложнена е ситуацията в село Крупник. Там са констатирани множество компрометирани участъци по водопровода, поради което населеното място ще остане без вода поне още седмица.

Благодарение на областния управител на Благоевград Николай Шушков и със съдействието на Бригадно командване – Благоевград за нуждите на населението в село Крупник ще бъдат осигурени две водоноски, както и една за социалния център в село Железница.

Кметството в село Крупник получи и дарение от 95 стека минерална вода, които са предназначени за нуждите на жителите, предвид въведения режим на водата. Кметът Иванка Чакалска съобщи, че дарителят е пожелал да остане анонимен. Тя му благодари за доброто дело в този труден за всички момент.

„Приканвам всички жители на селото, които имат нужда от вода, да посетят Кметство Крупник, от където ще могат да получат бутилки с минерална вода“, допълни Иванка Чакалска.

Вече се работи активно по отстраняване на всички щети, възникнали след дъждовете. Ангажирана е цялата налична техника. Тепърва предстои да стане ясно каква е финансовата стойност на нанесените щети.

Обявеното бедствено положение в община Симитли остава в сила до отстраняване на възникналите проблеми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене