Шушков докладва пред премиера за наводненията в Благоевград и региона

Областният управител Николай Шушков докладва пред премиера Кирил Петков за бедственото положение в общините Благоевград, Симитли, Кресна, Гърмен и Петрич. Кметовете там обявиха извънредното положение заради наводнения, скъсани водопроводи, паднали мостове и пътни платна в неделя.

Петков заседава с губернаторите на Благоевград и на другите две пострадали от наводненията области-Смолян и Кърджали. Предстои изготвяне на план за обезщетяване на засегнатите от водната стихия в Пиринско. В момента е най-важно как държавата може да помогне и как тази помощ да стигне най-бързо до пострадалите, изтъкна на пресконференция вчера Кирил Петков.

Нужни са пари за възстановяване на скъсаните диги и изграждане на защитни съоръжения по коритата на двете големи реки Струма и Места, спешен преглед на опасните мостове и подпорни стени са основните приоритети за предотввратяване на бъдещи бедствия, пресмята благоевградският управител Николай Шушков.

Сред най-пострадалите общини са Гърмен и Петрич. Спешни екипи продължават да работят по отстраняването на авариите и почистването на пътищата между населените места. В Кресна, където бе пресъснат главен водопровод, вече е възстановен. Работи се по отстраняване на същите проблеми в Петричко и Гърмен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене