Базар в помощ на пострадали от пожар в Гърмен

Благотворителен базар в помощ на пострадали от пожар се организира в село Гърмен през социалните мрежи. Огнената стихия е погълната един дом преди няколко дни. Спасената от огъня стока на магазина, който е бил в рамките на сградата, сега ще се предлага на разпродажба.

„Нека всички с общи усилия помогнем“, призовават инициаторите. Относно преодоляването на последствията от инцидента в пост се пояснява: „За няколко дни хората от селото, както и тези от околоните населени места, се превърнаха в строители, помощници, чистачи… Сега решихме на центъра в село Гърмен (до сладкарницата) да преместим част от останалата стока от магазина. И да направим един малък благотворителен предколеден базар. Който желае може да заповяда и да закупи каквото си хареса, всеки ден от 09:00 до 18:00 часа. Благодарим на всички, които се включват и ще се включат в инициативата!“

В отговор на апера откликнаха много хора, включително и в село Мосомище. Под егидата на местното кметство се организира кампания като четири хранителни магазина в селото са поставени кутии за дарение.
„Време е всеки да прояви добро и да сътвори за другиго коледно чудо! Нека да помогнем на пострадалото семейство в с. Гърмен от пожар с паричен дар!“, призовава кметство Мосомище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене