Учение събира доброволци от четири страни на язовир „Дренов дол“ и в Шишковци

main_b130 доброволци и служители на БЧК и червенокръстките организации в Румъния, Македония и Сърбия ще участват в национално учение за действия при бедствия, което ще се проведе в село Шишковци и базовия лагер на язовир „Дренов дол“ от 24 до 28 септември в партньорство с Областната администрация и Община Кюстендил.

Участници в учението освен БЧК ще бъдат и екипи от Единната спасителна система за реакция при бедствия на Репубика България, РД ПБЗН, ОД МВР, Спешна помощ и други ресорни институции.

Целта е да се повишат знанията и практическите умения на участниците за незабавна и адекватна реакция по оказване на помощ на пострадали при наводнения и за укрепване на трансграничното сътрудничество в бедствени ситуации.

На 26 септември /петък/ от 10.30 до 12. 30 часа в района на язовир „Дренов дол” /до стрелбищния комплекс на Кюстендил/ ще се проведат демонстративни спасителни действия с екипи от Единната спасителна система на страната по оказване на помощ на пострадали от наводнения (евакуация на пострадали, събиране и разпределяне на пострадалите, регистрация и текущо подпомагане, оказване на първа помощ и на психосоциална подкрепа и др.).

Представители на държавната и местната власт и партньори на БЧК ще наблюдават демонстративните действия, след края на които ще се проведе брифинг с журналисти.

Желаещите да присъстват трябва да направят предварителна заявка за транспорт до 16.00 ч. на 24.09.2014 г. Местата са ограничени, предупреждават организаторите

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене