В бедстващата община Гърмен възстановиха частично подаването на вода, раздават и бутилирана

Тежката ситуация в община Гърмен след проливните дъждове започва да се нормализира. Кметът Феим Иса обяви бедствено положение, а три денонощия хиляди хора в общината останаха без вода, заради скъсан от свлачища довеждащ водопровод.

ВиК-Благоевград работи усилено по възстановяване на водоподаването, съобщиха от общината. Към настоящият момент е възстановено захранването за с. Хвостяне, частично с. Дъбница, в с. Дебрен – няма проблем, в с. Гърмен се очаква в късния следобед да бъдат напълнени резервоарите и да бъде подадена вода към домакинствата. В с. Огняново се очаква да бъде възстановено водоподаването в късния следобед на 15.12.2021 г.

Към засегнатите населени места до края на деня се организира доставка на питейна бутилирана вода, със съдействието на местна фирма за бутилиране на минерална вода.

В най-засегнатото село Огняново на площада има водоноска, подсигурена е и по 1 бутилка вода за всяка къща, както и за всяко дете в детската градина. „Нека бъдем коректни един към друг и никой да не взема повече от 1 бутилка“, призоваха от кметството в Огняново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене