Кметът на Благоевград Илко Стоянов вкара в прокуратурата „лице, представящо се за журналист“, бизнесмени, заплашвали служители и вандали повредили общинско имущество

4 сигнала за изнудване, заплахи и посегателства върху общинска собственост е предал в прокуратурата кметът на Благоевград Илко Стоянов. Това обяви днес той на редовната си среща с медиите.

„Един от сигналите касае лице, което се представя за журналист, за спортист, за какъв ли не. Това лице си позволи да ме изнудва с цел  получаване  на облаги, свързани с предоставянето на ключ за общинска зала, която да ползва лично за себе си. Това е деяние, което продължава дълго време и той не  е спрял да показва желание да получи тази облага.

Кой стои зад него и дали го е правил сам – предстои да бъде установено. Да, има свобода на словото, но не бива да си позволяваш да изнудваш кмет на община, за да получиш облага“, каза градоначалникът.

Смятам, че такива лица нямат нищо общо с журналистиката, те да определят мнението на хората и да се правят на фактори .. Това лице няма да бъде допускано на пресконференция.

В прокуратурата е пуснат сигнал и срещу бизнесмени или бивши служители на община Благоевград, които си позволяват да заплашват  служители в общинска, заставяйки ги да вършат определени неща в тяхна полза.

„Имам докладна срещу Ангел Далилов. Позволил си е да използва заплахи срещу   определен служител.,каза кметът ,който съобщи ,че другият ,който вкарва в прокуратурата е собственикът на Рубин ,Илиян Личев    който се е държал хулигански, отправял е закани.

„След неговото поведение разпоредих проверка при която установих, че има незаконни постройки, навлезли в общински имот. Започнато е разрушаване на едната постройка.

Интересното е, че на 27 април има заповед от предишния кмет за премахване на тези постройки, но тя не е връчена“, прибави кметът на община Благоевград.. В прокуратурата са предадени и вандали ,които са посегнали върху елхата и са рязали кабели ,заради което част от улиците в града са без ток .

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене