Искат постоянен арест за стрелеца от Катунци

photo_verybig_1329368

Магистратите в Сандански разглеждат днес в открито заседание искането на прокуратурата за постоянен арест на Никола Манчев, който преди дни стреля по колата на две момичета на пътя между селата Катунци и Златолист.

39-годишният мъж е с адресна регистрация в София. Пристигнал в района на Катунци заедно със свой приятел.

Никола Манчев е обвинен от прокуратурата в Сандански в опит за противозаконно отнемане на автомобил чрез заплаха за живота. Съучастникът му не е задържан, тъй като разследващите не са установили причастност към извършеното престъпление.

Преди три денонощия той произвел няколко изстрела с пистолет, насочен към 20-годишните Лиляна Савова от село Мусомище и пътувалата с нея Таня от Копривлен. Манчев искал да отнеме колата „Опел Астра“, момичетата обаче не се подчинили, въпреки стрелбата.

Нападателят бе арестуван на автобусната спирка в село Виногради след близо 24-часова специализирана полицейска операция, в която се включи и Специализираният отряд за борба с тероризма.

Местонахождението му бе открито по сигнала на мобилния телефон. В оперативно-издирвателните действия участва и хеликоптер на Главна дирекция „Гранична полиция“.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене