Директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов потвърди пред „Топ Преса“ информацията за готвената в понеделник смяна, но бе категоричен, че няма да отстъпи.

Иван Гергов ще е новият директор на горското в Разлог?!

Собственици на дърводобивни и дървопреработвателни фирми днес сутринта стягат протест срещу предстоящата смяна на директора на „ДГС Разлог” Иван Гърков. Мотивът им е, че от назначаването му през август 2018 г. с него се работело много добре, дърводобивният план се преизпълнявал на 120%, комуникацията била лесна и той се съобразявал с проблемите им.

„Ако ръководството на ЮЗДП не чуе протеста ни, сме категорични, че няма да работим с Иван Гергов, когото се гласят да ни изпратят за директор”, заплашиха дърводобивниците.

Директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов потвърди пред „Топ Преса“ информацията за готвената в понеделник смяна, но бе категоричен, че няма да отстъпи. Той припомни, че рокадите на директорите в отделните горски стопанства, които ЮЗДП от години прави на по няколко месеца, са за да се предотврати възможността за корупционни схеми, в които директорите могат да влязат при по-продължителен престой в един директорски кабинет. За самия Гърков Дамянов уточни, че няма да го връща на предишната му месторабота в Пещера, а смята да го остави като заместник-директор в „ДГС Разлог”.

Името на новия шеф на Горското в Разлог Иван Гергов пък се свързва главно с управлението му на „ДГС Благоевград”. През лятото на 2018 г. той обаче бе уволнен дисциплинарно от Горнкото в Благоевград след разследване на няколко сигнала за различни нарушения. Едно от тях бе за имот, собственост на дирекцията, който той дал под наем въпреки  изрична заповед на тогавашния министър на земеделието Румен Порожанов. Другата причина бе забавянето на заповед, касаеща запечатването на цех, собственост на дървен бос от Разлог.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене