Богдан Боцев: Гласувайте! Не оставяйте съдбата си в ръцете на другите!

2222

Едно интервю на Веселин СТАМЕНОВ

Богдан Емилов Боцев 34г., завършил висше образование – бакалавърска степен „Счетоводсто и контрол“ УНСС гр.София, магистърска степен .Валутен и митнически кон­трол“ СА „Д. А. Ценов“ – гр. Свищов, женен с две деца, заместник кмет „финанси, спорт и младежки дей­ности“, Председател на Младежко обединение на БСП – гр. Гоце Дел­чев.

– Господин Боцев, падна ви се отговорността да участвате в пред­срочни парламентарни избори като кандидат-депутат от БСП – Лява България в един от най-трудни- те моменти за държавата. С как­ви емоции се хвърлихте в това предизвикателство и какви са ва­шите очаквания?

– В надпреварата се вклю­чих със смесени чувства. Ситу­аци­ята в дър­жа­вата наис­тина е трудна и има криза на дове­рие по от­ношение на всички

партии. След но­минира­нето ми обаче, получих толкова внимание, доверие и безре­зервна подкрепа от партията, от семейството, приятели, колеги и познати. Това ми вдъхна голяма увереност и в същото време го при­емам като огромна отговорност.

Ще направя необходимото, за да оправдая това доверие към мен.

– Номерът ви в листата за кандидат-народни представители от БСП – Лява България е № 6. Приемате ли мястото като отличие и какво е мнението ви за преференциалния вот?

–                      мисля, че на тези избори мяс­тото, на което си поставен в листа­та не е от такова голямо значение. Чрез преференциалния вот могат да се пренаредят листите на всяка политическа партия, така както иска избирателят. Преферен­циалният вот е демократичната промяна в българската „политика, която хората искаха. Той ще даде възможност на избирателите да гла­суват за човека, когото познават и на когото вярват, човекът когото могат да срещнат на улицата и с когото да споделят своите пробле­ми. Преференциалният вот може да доведе до промяна на лицата в бъл­гарската политика, а оттам й в на­чина на правене на политика у нас. А колкото до номер 6, шестицата е любимото ми число и мисля, че ще ми донесе късмет. Бих се радвал ако „Отличен“ ми поставят избира­телите, това ще бъде най-високата и искрена оценка за мен.

–                      Какво ще е първото нещо, кое­то ще направите, станете ли наро­ден представител? В това число вие сте действащ заместник-кмет на община Гоце Делчев, какво е нужно да бъде направено за общината от представител на българския парла­мент, като приоритет?

–                      Много е важно от района на Гоце Делчев да има силен предста­вител в парламента. Това е необхо­димо за прокарването и реализира­нето на приоритетните проекти на общината и региона. Например за финансирането на проекта за мно­гофункционалната спортна зала на стойност 3 500 000 лв. и асфалтира­нето на улици в общината на стой­ност 1 750 000 лева, голям принос има народният представител г-н То­дор Радулов. Първото нещо, което ще се опитам да направя е да оси­гуря финансиране за изграждането на северния и южния околовръстен път на Гоце Делчев. Северният е важен, за да може трафикът на то­варни и леки автомобили в посока към Кулата да не минава през Гоце Делчев. Южният околовръстен път също е много важен, защото след като бъде изграден, автобусите за автогарата, за „Пиринтекс“, както и товарните автомобилите, няма да влизат в Гоце Делчев и по този на­чин няма да се затруднява движе­нието по улица „Дунав“.

–                      – В БСП вие се отличихте като во­дач и организатор на най-дейната и перспективна младежка органи­зация на столетницата в страната. Според кандидат-депутата Богдан Боцев каква е ролята на младите в политиката?

–                      – Младежкото обединение на БСП – Гоце Делчев е една от най – активните организации в страната. Реализирали сме заедно с моите приятели и съмишленици много благотворителни, спортни, културни и образователни инициативи. Работим много добре с всички мла­дежки организации в общината. Моето мнение е, че младите хора имат по – различно, по – модерно и иновативно мислене от възрастни­те хора. Затова, те могат да бъдат двигател за промяната в българ­ската политика и в държавата като цяло. Много е важно всеки млад човек да гласува, въпреки че по­вечето от тях са или отвратени от политиката, или не ги интересува въобще. В този смисъл се сещам за един цитат: „Когато отвратените не гласуват, отвратителните управля­ват“.

–                      – Има ли трусове в БСП и напре­жението около реденето на листата отшумя ли? Как протича кампани­ята през вашият поглед?

–                      – В момента няма напрежение, всички ние сме един отбор, който преследва една цел и тя е победа на изборите на 5 октомври. Това, че повечето от кандидатите в нашата листа ще се борят за преференциален вот, ще е само в наш плюс, защото ще има по-голяма моби­лизация и активност както на членовете и симпатизантите на БСП, така и на всички близки, приятели и познати на кандидатите в листата. Това според мен ще до­веде до по-висок резул­тат на БСП в тези избо­ри. Аз се стремя да водя позитивна кампания, обърната към хората и то най-вече към млади­те хора.

–                      – На какво ще зало­жите в останалата, по наше мнение, най-силна част от предизборната кампания?

–                      Ще заложа основно на срещи с хората по градовете и селата в ра­йона, както и срещи с хора от раз­личните квартали на Гоце Делчев. На тези срещи ще се представя на хората, ще ги запозная с това, което съм свършил до момента и какви са моите приоритети в бъдеще. Ще се запозная в личен контакт с про­блемите на хората и ще търся въз­можност за тяхното разрешаване. Ще се обърна и към младежите в района, защото с тях сме работили много добре през годините. Реали­зирали сме много съвместни ини­циативи, канили са ме многократно на техни срещи. Искам да проведа колкото се може повече открити срещи с хората, да ги чуя и да раз­бера какво искат и очакват те.

–                      Как се приема вашето решение да влезете в листата за народни представители от вашето семей­ство. Влизането в парламента може коренно да промени вашия личен живот – промяна на място за живеене, нов график на работа, по­вече ангажименти, повече отговор­ности, липса на лично време…

–                      Моето семейство е моята ра­дост, гордост и опора. Имам пре­красна съпруга и две невероятни момчета. Те са най – важното в живота ми. Искам да благодаря на семейството ми за това, че винаги са били моята опора. Сигурен съм, че така ще бъде и занапред, защото подкрепата на близките ми и семей­ството ми е изключително важна за мен. В свободното си време винаги съм със семейството си, не пропус­кам възможността да се разходим заедно, да поиграем с момчетата. Обсъдихме заедно евентуалните промени, които може да настъпят след изборите и съм благодарен на съпругата ми, че и този път ме под­крепи и застана до мен.

–                      Какво е отношението ви към вашите политически опоненти? Главно за АБВ държа да ви попитам за мнение, защото тя е основният политически играч, претендиращ за нова лява партия. Приемате ли Николина Чакърдъкова като ваш сериозен политически опонент?

–                      Смятам, че всеки трябва да се занимава с това, в което е най-до­бър. За Гоце Делчев е важно да има повече представители в парламен­та. Затова желая успех на всички кандидати.

–                      Какви ще бъдат Вашите при­оритети като народен представи­тел?

–                      Основните ми приоритети са свързани с младите хора. Искам да създадем условия за тяхната реа­лизация и развитие в България. Да има стабилност за хората и бизне­са. Конкретните ми приоритети за областта и региона са: изграждане на газопровода Симитли- Банско- Гоце Делчев, и както казах вече – изграждането на северния и южен околовръстен път на Гоце Делчев.

–                      Какви са вашите страхове за резултата от изборите, вашите при­теснения…?

–                      Моите опасения са, че е въз­можно след парламентарните из­бори да не се сформира стабилно управление, което няма да бъде добре за България. Защото това ще доведе до един безкраен цикъл от избори, в който ще тъпчем на едно място. Като човек, който се занима­ва с финанси мога да кажа, че това ще бъде па­губно за дър­жавата и ще се отрази на всички сфе­ри. Затова е много важно всеки да над­скочи егото си и партий­ните си при­страстия. Ис­крено вярвам и се надявам, че ще си по­дадем ръка в името на хората и тях­ното бъдеще, в името на държавата ни, защото пак повтарям – нищо добро не ни чака, ако продължим да правим избори и да нямаме стабилно правителство.

–                      Моля, вашето послание към всички избиратели и читатели на вестник Топ Преса – югозападния таблоид?

–                      Призовавам всички хора, без оглед на тяхната възраст да гла­суват. Не оставяйте избора Ви да бъде в ръцете на друг. Ако наисти­на искаме промяна, първата стъпка към това е всички на 5-ти октомври да отидем до урните и да дадем своя глас. Всеки от Вас, който смя­та, че аз съм достоен да Ви предста­влявам в парламента, нека гласува с 22/6.

Вестник „Топ ПРЕСА“

Веселин СТАМЕНОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене