Радев даде мандата на Кирил Петков, той му върна състав на кабинета

Очаква се имената на министрите официално да бъдат обявени в 13 часа

Върху Вас и партиите в коалицията пада отговорността да реформирате порочния модел, наследен от 12-годишно авторитарно управление,

Президентът Румен Радев връчи проучвателния мандат на „Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство, a малко след това Кирил Петков го върна изпълнен, с предложен състав и структура на Министерския съвет.

ПГ на коалиция „Продължаваме промяната“ предлага за премиер Кирил Петков, който да получи мандат за съставяне на кабинет, заяви председателят на ПГ на коалицията „Продължаваме промяната“.

„Върху Вас и партиите в коалицията пада отговорността да реформирате порочния модел, наследен от 12-годишно авторитарно управление, се справите с корупцията и беззаконието, с неравенствата и несправедливостта, която те пораждат. Като министър Вие се уверихте колко силна е дълбоката държава. Ваш основен ресурс ще бъде подкрепата хора. Ако не направите решителни оздравителни промени в прокуратурата и правораздаването още в първите 100 дни, няма как коалицията да спечелите битката с корупцията. Законността е най-важната битка, от която зависят всички останали. Вярвам, че вие ще намерите сили да го направите. Гласът от площада и гласът от урните искат законност и от Вас, и от Вашите министри, изискват да направите това и да не ги разочаровате“, обърне се президентът Румен Радев към Кирил Петков, издигнат за министър-председател.

Кирил Петков прие проучвателния мандат и заяви, че веднага връщат на държавния глава готовия предложен състав за Министерския съвет, тъй като не бива да губят време. И изрази надежда, че още в понеделник следващото правителство ще бъде реалност.

„За мен е чест и огромна отговорност да взема тази папка от Вас. Идвайки насам една гражданка ни каза: „Вие ни накарахте да повярваме отново“. Тази отговорност я взимаме присърце. Вие започнахте промяната на площада преди месеци, сега е време заедно да свършим работата докрай. Време е след 32 години народът да се почувства, че управниците се грижат за него. Време е нашите млади българи в чужбина да видят България като перспективна локация и перспективно място за завръщане. Време е нашите баби и дядовци да видят България като място за справедливи старини. Обещаваме тези обещания и надежди да станат реалност“, заяви Петков, след което върна готовият състав с министрите.

https://www.vbox7.com/play:e7f05ba4a8

Антонио Костадинов
dariknews.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене