Условна присъда за отглеждане на ниви с канабис край Мелник

Наложено е наказание на подсъдим за отглеждане и държане на коноп в района на санданското село Любовище. Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Сандански, приключи делото срещу В.Б., който през пролетта на 2021 г. засял няколко ниви в местността „Редев андък“, в района на с. Любовище, община Сандански, с растения от рода на коноп.

Към средата на м. юли 2021 г. в три от тях са били открити общо 542 стръка, с общо тегло на изсушена листна маса около 48 килограма, с различно съдържание на наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол. Стойността на дрогата възлиза на 191 632 лева.

В отделна нива в същата местност са били установени още 129 растения, засадени и отглеждани от В.Б. Стойността на изсушената листна маса е 65 940 лева.

В хода на разследването е било открито помещение на първи етаж в недостроена сграда в комплекс „Къща за гости с. Любовище“, оборудвано със специална техника – лампи и вентилационна система. В него В.Б., в съучастие с неустановени лица, отглеждал 555 растения от рода на конопа. Стойността на изсушената листна маса, със съдържание на 9,0 % тетрахидроканабинол, възлиза на 98 040 лева.

В пригоденото за отглеждане на коноп помещение В.Б. държал и 201 грама коноп (марихуана), чиято цена е определена на 1 206 лева.

Подсъдимият В.Б. се е признал за виновен за незаконно отглеждане на растения от рода на коноп и държане на наркотични вещества. Сключеното между него и Районна прокуратура – Благоевград споразумение е одобрено от съда. Наложено му е наказание от 3 години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 5 000 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене