АУБ с благотворителен коледен базар

Традиционният коледен благотворителен базар на АУБ започна. 13 университетски клубове по интереси и десетки студенти се включиха в помощ на Дневен център за деца и възрастни с увреждания “Зорница” и Център за настаняване от семеен тип за хора с психични разстройства – село Мламолово, община Бобов дол.

Студентите подсигуриха много изненади за всички посетители – 3D принтирани коледни играчки, четиривековната маслена бира – питието на крал Хенри VIII, коледни картички, украси и дори мини елхи. “Решихме да организираме базара въпреки трудностите покрай Ковид мерките. Вярваме, че е важно да създадем този коледен дух и да си припомним, че сме заедно в трудностите. Още повече, коледният дух е важен за приятното преминаване през изпитите“, сподели Десислава Стамова, третокурсник и президент на Клуба за по-добро общество към АУБ

“Много е приятно, че всички студенти се обединяват, за да направят нещо добро за общността, и как дори и всички да имаме интереси в различни сфери, тук сме заедно. Още повече, когато точно преди финалните изпити всички се събираме, общежитията се изпълват с готвещи студенти и всички се обединяваме около една добра кауза“, каза Валерия Герганова, която е част от студентския Бизнес клуб на университета

Мариами Гугушвили е трети курс и идва от Грузия. Тя участва в базара за втори път, като този път е приготвила чийзкейк. Нейните колеги от Радио АУРА са се погрижили да направят и традиционна баница и домашни сладки. “През изминалата година ми липсваше всичко около АУБ живота, тъй като се наложи да уча онлайн”, споделя Мариами. “Радвам се, че тази година имам възможността да участвам във всички тези събития на живо!”

“Мисля, че направих услуга на всички, че не съм приготвила нищо, тъй като готвенето не е моето нещо,” сподели София Бонева, представител на предприемаческия клуб StartUp@Blagoevgrad към университета. “Но пък затова моята задача е да декорирам красиво масата ни и да продам сладките.”

До този момент коледният базар на АУБ е събрал 2700 лв. за благотворителната кауза.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене