Или как Костадин Дурчов завзе партийната организация на БСП Банско с кръв и поднесе общинският съвет на тепсия на Владимир Колчагов

Червеният предател на Банско! Дурчов почерпи Колчагов с една столетница

Или как Костадин Дурчов завзе партийната организация на БСП Банско с кръв и поднесе общинският съвет на тепсия на Владимир Колчагов

„Нападнаха ме мутри“, твърди Георги Бориков – бивш шеф на червената партийна организация. С бой и кървища бе белязана отчетно-изборната конференцията на БСП в Банско през 2020 година. Възникнал е физически сблъсък между двама бивши председатели на общинската организация в града, Костадин Дурчов и Георги Бориков. Екшънът се разиграл, след като Бориков поискал да види кои и откъде са делегатите на конференцията, която според него била крайно нагласена, а делегатите дори не са от Банско. Свидетели на инцидента разказват, че за делегати на конференцията били събирани хора от кол и въже, които да опорочат избора на председател, като имало дори и наемници от Симитли. Бориков поискал да погледне списъка с делегатите, изваден на масичка пред залата и охраняван от червена другарка. В момента, в който той се приближил и пожелал да вземе списъка, за да го прегледа, изневиделица изскочили Костадин Дурчов, Благой Милев и разни техни хора. Бориков бил зверски избутан от Дурчов, а след това ударен в корема от момчета, които приличали на мутри.

Въпросните момчета са роми от град Симитли, вписани като делегати, които са роднини на Костадин Дурчов. Бориков напуснал конференцията в знак на протест, без дори да успее да прочете възражението си по отношение на делегатите. „Това не е БСП, това е ООД, роднинско фирмена партия на хора, които правят всичко възможно отново да се докопат до властта. Затова и делегатите са събирани отвсякъде“, казва още Георги Бориков. След него конференцията са напуснали още около 30 души. Бориков, който винаги е заемал ръководни постове в БСП, предположи, че всичко е игра на Дурчов, който беше председател два мандата. Понеже по устав не може да е повече председател, той е напуснал по лични причини с идеята – като му изтече едногодишният срок пак да се върне на председателския пост. Банскалии, членуващи от години в Столетницата, твърдят, че крамолите в БСП Банско се дирижират от гоцеделчевски депутат от върховете на управлението на БСП, който иска да сложи ръка и да има влияние върху процесите на партията в курортния град.

Откакто този човек се е намесил в БСП Банско, крамолите не стихват. След разпрата конференцията е продължила с избора на нов председател. Костадин Дурчов винаги е присъствал в медийното пространство, но с нищо хубаво. Вече пети месец като заместник-председател на общински съвет Дурчов не е допринесъл с нищо за родния си град. Из Банско го описват като алчен и без никакви заслуги, а в устите на гражданите той е човекът, които дори на куче филия хляб не е дал. Наглият Дурчов е и главният виновник и изпълнител на преврата в общински съвет Банско заедно с директора на ДГС-Симитли Благой Кишев. Той пък е един от четиримата общински съветници, които се отцепиха от общинската структура на ГЕРБ-Банско и преминаха в редиците на Владимир Колчагов. Странна е симбиозата в града между ВОЛЯ, ГЕРБ и БСП, но политическата проституция не е чужда на Колчагов, който е превзел и внедрил свои хора във всички политически партии в града, като най-вече в ИТН (Има такъв народ) и „Продължаваме промяната“. А в БСП Банско неговата маша е Костадин Дурчов.

Нелепа е и подредбата в общинския съвет. За първи път в историята на градчето заместник-председателите Дурчов и Весков са редом с кмета Кадев, като по нищо не личи, че Кадев е главният на града. Идеята за подредбата е на Дурчов, а ние питаме: Нужно ли е да виждаме всеки месец лиценеприятния Дурчов на първа линия като човек, за когото е доказано, че няма никакви управленчески качества и не се ползва с доверие в редиците на БСП?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене