Румен Петков: COVID пандемията доведе до отравяне на атмосферата в обществото и ръст на домашното насилие и самоубийствата

Събитията около COVID пандемията доведоха до отравяне на атмосферата в обществото и това ще продължи много след края на пандемията, заяви председателят на ПП АБВ Румен Петков. Пред медиите той коментира, че в периода от края на 2019 до днес (периодът на пандемията) се наблюдава ръст на домашното насилие, насилието сред младежите и битовите престъпления най-общо, както и ръст на самоубийствата. Това е проблем, на който не се обръща никакво внимание и не се води никаква статистика и оценка, отбеляза Петков и добави, че преки лидери на това отравяне са хора с изключително високи властови позиции, вкл. и на европейско равнище. Един от примерите е председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която, според Петков, се държи като рекламен агент на Pfizer (призивите за 100-дневен срок за създаване на ефикасна ваксина срещу Омикрон).

„Не казвам непременно, че е взела рушвет. Не изключвам тя да е взела и голям рушвет, за да прави това“.

Румен Петков определи политическата намеса – да се поставят задачи на лекарите, като неприемлива и минаваща допустимите граници. Център за анализ на ситуацията в сферата на пропагандата, също идея на Урсула фон дер Лайен, председателят на АБВ оприличи с похвати от 30-те години на миналия век.

„Госпожа фон дер Хитлер би трябвало родово да знае как става тази работа. Все ще намерят един жив потомък на Йозеф Гьобелс – министър на пропагандата от онези времена и може скоро госпожа фон дер Хитлер да предложи да честваме 100-годишен юбилей от създаването на министерството на пропагандата със създаване на Център за анализ на ситуацията в сферата на пропагандата“.

Петков подчерта, че европейските ценности и европейската демокрация са в риск, тъй като COVID-19 се използва като отправна точка в опит да се въведе диктатура. Той апелира за възстановяване на нормалното общуване и начин на живот и отново подчерта, че АБВ никога не се е противопоставяла на ваксинирането, но твърдо е стояла зад това то да става на доброволен принцип.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене