Гоце Делчев приема държавно първенство по джудо за подрастващи

Гоце Делчев за първи път ще бъде домакин на държавно първенство по джудо. Спортното събитие приема догодина зала „Неврокоп Арена“. Новината потвърди президентът на местния клуб „Неврокоп“ Иван Костадинов, по чиято идея южният град е кандидатствал за форума.

Състезанието е на 16 и 17 април и за подрастващи до 13 г. В последно време тези възрастови групи си дават срещи в Пазарджик, Панагюрище, Пловдив, където се събират над 1000 млади джудисти от цяла България. Преди да се произнесат, от родната федерация на място предлаганите условия провериха светилата в родното джудо Георги Петров и Илиян Недков. Подготовката по организирането на форума пада върху гоцеделчевския клуб и неговия председател Ив. Костадинов, които вече получиха подкрепата на община Гоце Делчев.

„Това е чест за всеки град. Прием на държавно първенство е голяма отговорност и в същото време оценка. Хората вярват в теб, в твоя град, във всички, които те подкрепят и гласуват доверие на поднесената кандидатура. Сигурен съм, че с общите усилия на нас, община Гоце Делчев, която откликна веднага, както го е правила винаги до момента, а така също и нашите приятели, помагащи на клуба и всички онези, които предстои да се присъединят към тази идея, мисля, че ще се справим и ще бъдем пример за домакинство“, коментира Ив. Костадинов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене