Благоевградските близнаци Цоневи най-полезни на Герена, фланелка с подписите им подгони хилядарката

Благоевградските близнаци Цоневи са най-полезните играчи на Герена, а фланелка с подписите им подгони хилядарката. Братята са замесени в 12 от общо 21 гола на сметката на сините в кампанията. Голмайстор на отбора е Борислав, който вкара петото си попадение в първенството при победата с 2:0 над “Ботев” /Пд/ миналия уикенд, разписа се веднъж и за купата на страната за разгрома 7:0 срещу “Септември” /Сим/. На сметката си има и две голови подавания. Радослав вкара само при загубата по-рано през сезона с 1:3 в Коматево от канарчетата, но е топ асистентът на тима с 4 решаващи паса, след които съотборниците му са поразявали мрежата на противника. Двамата оглавиха подреждането за най-добър халф на кръга, Боби прибра и приза за играч на мача срещу жълто-черните. Ради пък предостави екипа си от този двубой, подписан и от брат му, на фенклуб “Сини родопчани-Смолян”. Мачовата тениска беше пусната на търг в страницата на организацията в интернет, а средствата ще бъдат използвани за осъществяването на Синята Коледа в родопския град. За броени часове наддаването стигна кота 720 лв., но инициативата все още е в ход и се очаква цената да набъбне до четирицифрена сума.
Юношите на орлетата не отказват покана да споделят намеренията си за бъдещето си в “Левски”, за това как приемат критиките, за трудните моменти след поредицата тежки контузии. Ясен отговор на слуховете, че са нежелани от наставника Станимир Стоилов, близнаците дадоха със снимка от мача с “Ботев”, на която изразяват радостта си от победата.
“За Ради мога да кажа, че във всяка ситуация запазва самообладание и е по-спокоен на терена. Животът не е само футбол, защото се случват и по-неприятни неща. Минават ти мисли да спреш футбола след някоя контузия, но когато се замислиш, няма как да се случи. Когато имаш цел, тези трудни моменти са преодолими. Най-хубавото нещо е, когато играят млади играчи и се мисли за бъдещето на даден отбор. В момента така е в националния. Всички се опитваме да има някакво израстване. Апелирам хората да са по-положителни към нас. Даваме всичко от себе си, въпреки че знаем, че има много голяма разлика в сравнение с водещите отбори на континента. Само с по-голям позитивизъм могат да се получат нещата”, заяви Борислав, след което разтълкува жеста, който направи при отбелязването на гола в последния мач на отбора. “Критиките са най-нормалното нещо във всеки един спорт, особено когато играеш в най-титулувания клуб в България. Не е окей, когато се говори за някакви случки, които са измислени, изсмукани от пръстите и опитите да се вкарват интриги. Няма как този жест да е предназначен за феновете. Ние с Ради сме вече 12 години тук. Станали сме това, което сме сега, заради феновете. Техен е големият принос за играта, която показвам. Но има хора, които се опитват да предизвикат напрежение и си измислят някакви неща, затова го направих този жест”, поясни Б. Цонев, преди да предостави думата на брат си.
“Не обичам да говоря за себе си. Мога да кажа какво са ми споделяли хората за Боби, като го виждат на терена как гори в играта и си правят изводи, че не е толкова добър като характер. Напротив. На терена сме коренно различни. На живо сме спокойни и дори сме леко притеснителни. Много хора обаче си изграждат грешни впечатления. Боби премина през три тежки контузии. Намери сили не само да се възстанови, а и възвърна формата си и на моменти показа израстване. Той не се предава и е мотивиран да се доказва. Това не го умее всеки спортист. Когато някой ме критикува, може само да ме мотивира. Гледам да обърна нещата в позитивния смисъл и да давам всичко от себе си. Колкото е по-високо нивото, толкова критиките са по-големи. Щом критикуват Меси и Роналдо, остава нас да не ни критикуват. Това е част от играта”, заключи Р. Цонев.
ТОНИ КИРИЛОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене