Увеличение на цената с 215 000 лв. върна интереса към поръчката за нов физкултурен салон за НХГ

Увеличение в цената за изграждане на физкултурен салон към НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград върна интереса на строителните фирми към поръчката, която вече няколко години не може да намери изпълнител. Седем оферти на осем фирми са подадени за участие в надпреварата за проектиране и строителство на салона и подпорна стена в двора на бившата Солунска гимназия.

Спортното съоръжение е част от мащабен проект с осигурено европейско финансиране, включващ общо 5 обекта – ремонт в НХГ, Пето и Трето училище, и изграждане на ново крило към Детска градина №8 „Вечерница“ над театъра. От тях единствено физкултурният салон още не е започнат.

Заради риска общината да понесе огромни санкции за неизпълнение на проекта кметът Илко Стоянов поиска в края на октомври увеличение на бюджета за строителство на салона с подпорната стена и получи одобрението на ОбС за 215 000 лв. допълнително. Със заложените първоначално около 415 000 лв. общата прогнозна сума нарасна на 650 000 лв. без ДДС и това активира строителните фирми.

В конкурса за изпълнител са се включили благоевградските фирми „Престиж бизнес-93“ ООД на Любен Янев и Георги Шапков, МВ-21 ДЗЗД, обединяващо „Стилстрой-М“ ООД на Михаил Камбитов и Венцислав Малчев, и „Инвест 14“ ЕООД на Върбан Хаджигаев, „Растер-юг“ ООД на Антон Муртов и Радослав Костов, „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев“ ООД, ЕТ „Маргарита-П-Иван Костадинов“ и столичните „Парсек груп“ ЕООД на Бончо Бонев и „Тес кънстракшън груп“ ЕООД на Теодор Серафимов.

Това е четвърти опит на общината да намери строител за физкултурния салон в НХГ, като предишната поръчка бе прекратена през април т.г. След обследване на депозираните оферти комисия, назначена от кмета Стоянов, ще се произнесе дали те отговарят на изискванията на общината, за да се допуснат до отваряне на ценовите предложения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене