Община Гърмен заделя 668 639 лева от хазната за плащания по проекти

Сериозна сума пари ще задели Община Гърмен от бюджета си, за да направи плащания по два важни проекта. Местният парламент упълномощи кмета Феим Иса да подпише запис на заповед без протест и без разноски в полза на Държавен фонд “Земеделие“ в размер на 557 199,36 лева. С тази сума ще се обезпечи 100% от заявеното авансово плащане по анекс към договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Реконструкция на улична мрежа в населени места на територията на община Гърмен“. Той по Програма за развитие а селските райони.

Още 111 439,87 лева ще се осигурят от общинската хазна за друг проект, свързан с реконструкция на улици в различни населени места в Гърменско. ОбС възложи на кмета да подготви необходимите документи за получаване на ДДС върху авансовото плащане по двата проекта.

„Ще платим с общински средства, а ДФ „Земеделие” ще ни възстанови сумите на по-късен етап. Това ще стане след проверка на изпълнените проекти. Днес ни проверявах по друг проект и установиха, че всичко е наред, нямаха никакви заележки”, коментира кметът на Гърмен – Феим Иса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене