Талантливите танцьори на НЧ ”Братя Миладинови-1914” в Петрич с поредно международно отличие след надпревара с 500 връстници от България и РС Македония

Танцьорите от Детски танцов фолклорен състав „Пролет” при НЧ „Братя Миладинови-1914” в Петрич с ръководител Мария Янева спечелиха 1-во място на Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда”, съобщи с нескрита гордост секретарят на читалището Гичка Тренева. Фестът се състоя в края на ноември в гр. Банско и се проведе за 33-та поредна година. В тазгодишното издание участваха над 500 таланти от България и Република Северна Македония.

Талантливите петрички танцьори в 3-та възрастова група се представиха изключително успешно с три нови танца – два пирински и един тракийски, и както  журито, така и публиката заслужено им отредиха първото място.

Според Тренева с поредните високи отличия танцьорите приключват една изключително успешна година, макар и белязана от пандемия и редуцирана публика. От основаването на състава през 2014 г. не е минала нито една година, в която даровитите петричанчета да не са донесли в родния град международна титла.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене