Винената партия в Черниче няма да прави конгрес заради ковид, но всеки ден се крепи с еликсира

Има една партия, която винаги е на власт. При това еднолично, без да й се налага да влиза в каквито и да е коалиционни споразумения. Разбира се, че това е Винената партия, която е създадена преди 25 години в симитлийското село Черниче с много ентусиазъм, обич и вяра. Защото истината е във виното, защото виното е любов, а любовта е вино! И тази година няма да се проведе конгрес на партията, който е най-високият партиен форум. Това се случва за втора поредна година, а причината е ковид пандемията.

„Няма как, съобразяваме се със ситуацията. Винаги през декември се събираме над 200 души от цялата страна. Но сега предприемаме друга тактика. Групи от различни краища на България ще ми идват на гости, за да дегустираме от моето домашно вино. Така ще сме по-малко хора, а и ще си гарантираме много повече запомнящи се вечери с напитката на боговете”, заяви за Илинден Прес пожизненият лидер на Винената партия – Иван Лулейски.

Той и съпартийците му са категорични, че трява да борим стреса в ковид пандемията с чаша божествен еликсир. Чаша червено вино винаги помага. Така членовете на партията поддържат духа си, оптимизма си, любовта си.

Те са позитивни личности и патриоти, сплотени от напитката на боговете, но и от човешките добродетели. „Виното е най-сладко, когато се пие с приятели и съмишленици, но сега най-важно е да запазим здравето си”, допълва Лулейски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене