До ден става ясно колко са министерствата в новия кабинет

До ден ще бъде оповестен броят на министерствата в новия кабинет. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в кратко изявление пред медиите във връзка с провеждащите се разговори по отношение на коалиционното споразумение. Политическите сили, които водят преговори за съставяне на правителство, в момента изчистват точките от документа.

Петков обясни, че всяка една от парламентарно представените партии иска експертно да провери приоритетите, заложени в него. След това от ПП ще получат обратно всички коментари, отново те ще бъдат разгледани, след което още една чернова ще бъде изпратена до четирите бъдещи политически партньори – БСП, ИТН и ДБ.

„Разговорите вървят в конструктивна посока, няма изненади от никого“, уточни бившият икономически министър.

Относно имената в кабинета, Петков заяви, че от ПП знаят само собствените си предложения за министри. Останалите партии в момента съвещават помежду си кои да са техните предложения, но съпредседателят на ПП заяви, че са се разбрали помежду си да не се излиза с конкретни имена, преди да са финализирани политиките.

От работата на експертите зависело дали утре ще се подпише коалиционното споразумение, стана ясно още от неговите думи. Утре ще се разбере и дали Министерството на икономиката и индустрията и Министерството на иновациите и растежа ще са новите поправки в структурата на МС.

„Не съм засякъл подводни камъни, почваме да изграждаме все по-голямо доверие в комуникацията между партньорите“, увери Петков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене