По този начин той слага буквално край на местният политически феодализъм, времената от типа " Мацурев назначава там", "Този е човек на Савеклиева..." и пр. свършиха! Дано да е така! 

Ексклузивно! Кирил Петков пред toppresa.com : Депутатите от ПП нямат право да кадруват!

„Народните представители, имат само един път за управление и контрол в изпълнителната власт. Пътят е в парламента. Всяко друго вмешателство, ще бъде приемано като нарушение. Време е да вложим смисъл в думите народен представител. Няколко пъти вече казах, че народен представител е човек, който представлява не само своите избиратели, а и целият български народ.“ Думите са на един от лидерите па ПП „Продължаваме промяната“, казани специално за информационна агенция www.toppresa.com.

Мдията ни е най – четената в югозападна България и като регионална такава, ние добре познаваме проблемите на местната политика при една или друга власт. Докато другите медии се занимават с един и същи проблем, а именно – граденето на коалиция и разпределението на местата в Министерски съвет, наш редакгор изпрати по електронен път, въпрос свързани с местната политика. Понеже до болка познаваме работата на местните депутати от 12 години насам, медията ни загрижено попита лидерът на ПП „Продължаваме промяната“, новата власт ще толерирани кадруването на депутатите и упражнаването им на влияние над местните институицци.

Кирил Петков бе кагерочен, че това няма да стане. Дори ни уверява в това. Поне що се отнася до народните представители на неговата партия. „Заложи ли сме на ерудирани, честни и светни хора. Дори не мога да си представя, че някой би си помислил да заобикаля правилата, камо ли да ги наруши…“ категоричен е бъдещият премиер на страната. В закона ясно е записано, какви са задълженията на даден народен представител. Той няма право да звъни на този или онзи държавен директор и да упражнява директна власт да назначи някой или да „поръча“ някой, казваме ние. По този начин г-н Кирил Петков слага буквално край на местните политически феодали, времената от типа “ Мацурев назначава там“, „Този е човек на Савеклиева…“, „Камбитов сложи негов човек“  и пр. свършиха! Дано да е така!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене