Община Благоевград със стратегия за развитието на туризма, набляга се на инфраструктурата

Мащабно подобряване на инфраструктурата, екологичен, балнеоложки, фестивален и културен туризъм са част от акцентите в нея. Екип от експерти в Община Благоевград разработи иновативна и широкообхватна стратегия за развитието на туризма в града и малките населени места. Тя обхваща периода 2021 г. – 2027 г. и е създадена на база добри практики за развитие на туризма на световно и европейско ниво.

Сред обектите, заложени за развитие или изграждане са: Археологически парк – АМ „Струма“, „Комплекс Римска вила“, Културен и етнографски комплекс ,,Вароша“, Обсерваторията в парк „Ловен дом“, Регионален исторически музей – Благоевград, Летен театър – Благоевград и други.

В Стратегията са предвидени още изграждане на велопътеки за планинско колоездене, обособяване на нови екопътеки, обособяване на Панорамна площадка за наблюдение в района на Кръста, облагородяване на паркова зона – Розариум – Ловен дом – Зоопарк, както и други инфраструктурни туристически обекти.

Община Благоевград ще насочи усилията си и към възстановяване функционирането на „Аквапарк“ – Благоевград, както и пълноценно оползотворяване на наличните минерални води в района, което да послужи за основа за развитие на балнеотуризъм.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене