Сигнал на съселянин провали “свинска сватба” в струмянишкото село Раздол, криминалисти проверяват законно ли е отглеждано прасето

Сигнал за застреляно с ловна пушка домашно прасе вдигна на крак дежурните криминалисти в РУ – Сандански. Ка дежурен телефон 112 е подаден сигнал от жител на с. Раздол, община Струмяни. Според него убитото с пушка домашно прасе не било маркирано и заведено при ветеринар.

Според източник на вестник “Струма”, който е станал пряк свидетел на стрелбата и на проверката на място, въпросното прасе е без ушна марка.

В процес на изясняване е дали домашното прасе на Елена и Николай Терзийски  е отглеждано незаконно, след като не е с марка. Предстои да бъде изследвано и месото и да се установи дали е годно за консумация.

Вчера стана известно, че преди седмица ловците от ловната дружина в село Игралище са отстреляли първото за сезона трихинолозно прасе на територията на Държвно ловно стопанство в община Струмяни. Ловците няма да могат да консумират от дивото, но благодарение на това, че са изчакали търпеливо резултатите от лабораторното изследване, са си спестили доста притеснения и грижи.

Пробата е изпратена за изследване в Благоевград и е дала положителен резултат за заразата. Пред инспектор от РИОСВ разпределеното между ловците месо е събрано и изгорено.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене