Наставникът на „Пирин“ (Рз) Хр. Джоджов след поражението в Гоце Делчев: Явно предварително бяхме излезли във ваканция

Футболният тим на „Пирин“ (Рз) не успя да развали негативната си тенденция в Гоце Делчев и загуби от местния си съименник – този път с 1:3. Гостите могат да съжаляват, защото поведоха и бяха в доминираща позиция, но позволиха на неврокопчани да обърнат двубоя. Наставникът на разложани Христо Джоджов бе критичен към представянето на своите. „Получи се здрав мач, в който заслужено загубихме. Явно предварително бяхме излезли във ваканция.

Започнахме добре, кой ли не би се радвал на такова начало. Да водиш на негостоприемен стадион като този си е нещо сериозно. Пропиляхме и психологическото преимущество, с което се оказахме, освен предимството в чисто цифрово изражение. Допуснахме 3 грешки, които срещу отбор като „Пирин“ (ГД) няма как да разчитаме, че ще останат ненаказани.

Ако някой се лъже от последните им резултати, проблемът си е негов. Това е балансиран тим с много силни единици, играещи дълго време заедно. Имат хомогенен колектив, който може да се възползва от всяка грешка. Така се и случи. Най-напред сгреши Красимир Шапкаров, след него Борислав Сандев изпусна човека си (б. р. – голмайсторът Любомир Гуцев), за когото имаше персонална задача, а след това допуснахме грешка в нападение, а тя позволи да бъде отбелязан и третият гол. Може би някои от момчетата и не си повярваха, че сме способни на нещо по-значимо и запомнящо се. Явно се бяха и поотпуснали, докато домакините бяха амбицирани да зарадват публиката.

Оказа влияние и умората, натрупана от футболистите, изнесли сезона в по-голямата му част и те сбъркаха в последния кръг. Нямаше как да използваме Николай Димиров, с когото можеше да изглеждаме още по-добре. Съжалявам и за младия Георги Цеклеов, който започна да се налага и показа, че присъствието му на терена е важно за нас, но е контузен. Надяваме се да продължи с положителния си ход и в следващия полусезон. В крайна сметка можем да бъдем доволни от представянето ни с оглед целите, поставени пред нашия тим“, коментира Хр. Джоджов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене