В Сатовча набират средства за деца-сираци

За дванадесета поредна година Община Сатовча стартира благородната кампания „Нека доброто продължи” в подкрепа на децата сираци и на децата с трайни увреждания до 16-годишна възраст. Както миналата година, така и сега инициативата ще се проведе неприсъствено заради трудните и тежки дни, свързани с кризата с коронавируса. Това обаче няма да намали добрината и човещината сред местните хора, които миналата година в същите условия успяха да осигурят сумата от 51 305 лева. Всичко това бе направено, въпреки че не се организираха масови мероприятия, благотворителни разпродажби, търгове и тържества. Всеки можеше да подкрепи благородната кауза с дарение на средства всеки делничен ден в сградата на Общинска администрация-Сатовча, в кметствата по населени места или по банкова сметка, обявена от Общината:

Търговска банка Д-АД

IBAN: BG98DEMI92408400043012

Код на плащане: 445100

BIC: DEMIBGSF. 

Сигурно е, че и сега местните хора ще докажат своето единство, съпричастност и хуманност. „Пандемията определено промени хората и света около нас. Всички ние разбрахме, че не трябва да приемаме всичко за даденост, че от нас самите зависи не само нашият живот, но и животът на нашите близки, приятели и познати. Може би по-осъзнато разбрахме, че сме зависими един от друг, че не само може да се заразим един от друг, но и че трябва повече отвсякога да си помагаме един на друг, да проявим повече разбиране към проблемите на хората, да бъдем заедно и в добро, и в лошо”, споделиха от Община Сатовча.

Преди 12 години, по идея на общинския управник, за първи път се организира кампания за набирането на средства за децата сираци, на които им предстои абитуриентски бал, с цел да бъдат финансово подпомогнати за закупуване на облекло за паметната за тях абитуриентска вечер. Тази инициатива се превърна в традиция и с годините според събраната сума се подпомагат и деца сираци, които не са абитуриенти, както и деца с трайно увреждане, които са до 16-годишна възраст.

„Нека всеки, който има възможност, да помогне, да бъде съпричастен в нашата благородна кауза. Да зарадваме заедно тези, който са в най-голяма нужда, да стоплим сърцата им и да дарим усмивка на семействата им. Бъдете част от дорото! Бъдете благодетели! Нека бъдем заедно и в трудните моменти!”, призова кметът на община Сатовча – Арбен Мименов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене