Ново увеличение в цената на хляба в Разлог

За пореден път в рамките на по-малко от месец продажната цена на хляба в Разлог е увеличена. Днес жителите на общинския център и населените места купуват 700 гр. хляб с десет стотинки по-скъпо или за 1,60 лева, 900 гр. за 1,80 лева.
През последните седмици именно хлябът бе сред стоките в потребителската кошница, чиято цена често се променя в посока увеличение и от един и двайсет, вече достигна цена от лев и шейсет. Тревогата на хората е, че няма абсолютно никаква гаранция, че това поскъпване ще е последно, и няма да има още в следващите дни.

В търговската мрежа в Разлог се продава хляб на фирми от Гоце Делчев, Благоевград, Велинград, както и от две местни фурни, и производителите се аргументират с огромните сметки за ток, които оскъпяват продукцията.
За да „надвият“ непрекъснатото увеличение,мнозина купуват намален хляб – останал непродаден от предишния ден на цена около седемдесет процента, или на места и наполовина от реалната цена за пресен хляб.

Жителите на Разлог са обезверени, разтревожени и негодуват от намесата на каквито и да е регулаторни органи, които да извършат проверка и установят реално ли е подобно увеличение за толкова кратък период.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене