Електро-камионетка ще купува община Благоевград

Електрическо камионче самосвал за до 65 076 лв. ще купува община Благоевград. В края на  2021 година ще отворят офертите по обявената обществена поръчка за доставка на електрическо превозно средство, категория L7e и допълнителна надстройка – метален кош /самосвал/. Прогнозната стойност е 54 230 лв. без ДДС или 65 076 лв. с ДДС.

Камиончето трябва да е двуместно, да може да изминава поне 80 км с едно зареждане и да е с полезен товар на надстройката поне 350 кг. Придобивката е в изпълнение на Схема за насърчаване използването на електромобили по Инвестиционната програма за климата. Возилото трябва да пристигне с гаранция от минимум 3 години, включително и на батерията и да е произведено преди не повече от 1 година.

Припомняме, че в петък Общинският съвет даде съгласие за създаването на двете нови общински предприятия „Озеленяване Благоевград” и „Чистота Благоевград”. Те ще поемат съответните дейности, които в момента се изпълняват от общинската фирма „Биострой”.

Кметът Илко Стоянов обяви, че няма да има нови назначения в двете дружества, но пък обяви, че ще се търсят и варианти за финансира с цел закупуване на нова техника.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене