Кредит без посещение на кредитната институция: плюсове и минуси

Развитието на кредитната индустрия и промяната в навиците, нуждите и предпочитанията на потребителите, съчетани с дигитализацията на услугите и развитието на технологиите, доведоха до появата на нов вид кредитни продукти – онлайн заемите, които се отпускат без посещение в офиса на кредитната институция. Като всеки кредитен продукт те има своите плюсове и минуси, познаването на които ви помага да направите преценка явяват ли се те решение на финансовия ви проблем.

Предимства на кредитите, които се отпускат без посещение на кредитната институция

Този тип кредитни продукти ви позволяват достъп до бързи пари за задоволяване на спешно възникнали финансови нужди. Краткият срок,  в който получавате отговор на молбата за кредит и самите средствавпоследствие, е основно и ценно предимство.
Бързите кредити са удобни за хора, твърде заети да посетят офис на финансовата институция, за потребителите, чието работно време съвпада с това на кредитната институция, както и за тези, които предпочитат спокойно да вземат своето решение от удобството на креслото в хола си. Те са в помощ и за потребители, в чието населено място няма офиси на финансови институции.
Бързите кредити, които не изискват присъствието на кандидатстващия за заем в клона на кредитната институция, са подходящо решение за безопасност и съхраняване на здравето по време на пандемия.
Съществен плюс на кредитите онлайн е облекчената процедура, по която се отпускат заемите. Необходима е само лична карта. Не се изискват доказване на доход, поръчители и други документи, представянето на които може да затрудни потребителя.
Потребителите, които не работят на трудов договор или са загубили своята работа, виждат в този тип кредитни продукти единствена възможност и изход от трудната финансова ситуация, в която се намират.

Недостатъци на кредитите, които се отпускат без посещение на кредитната институция

Основен недостатък на този тип кредитни продукти са малките суми, които се отпускат, и краткият срок, в който заемът трябва да бъде върнат. Този тип кредити са подходящи за задоволяване на спешни финансови нужди, за които не са нужни значителни средства. Потребителите, които се нуждаят от средства за закупуване на жилище или стартиране на бизнес, не намират решението на проблема си в този тип кредитни продукти.
Друг съществен минус е свързан с фриволния начин, по който част от потребителите гледат на този тип заеми. Фактът, че договорът се сключва онлайн и от разстояние, а не в офис или клон на институцията, не е причина за несериозно отношение към задължението, за забавяне на вноски или за непогасяване на кредита в срок. Това ще доведе до лошо кредитно досие така, както е и при теглене на кредит в клон на институцията. Сериозното отношение към бързите кредити е задължително условие за финансово благополучие и липса на проблеми.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене