Илко Стоянов: Над 200 000 лв. са похарчени за осветление на Благоевград

Над 150-200 000 лв. до април 2021 година са похарчени за осветление в Благоевград, но осветление по улиците няма, а там където го има е много лошо. Проведена е обществена поръчка, сключен е договор, парите са усвоени, но осветление няма. При това са проведени няколко обществени поръчки. Така е и с договора за охрана и ред и много други обществени поръчки, ангажиментите не са изпълнени. Парите са похарчени, осветление няма, изтеглен е и огромен кредит от предшествениците за над 5 000 000 лв. Изплащаме го всички ние, съобщи кметът Илко Стоянов на официална пресконференция и добави, че в момента прави ревизия на изъплението всички договори.

„Гоним всеки да си изпълни отговорностите. Липсавал е контрол в това отношение.“ добави Стоянов.

Както вече е известно, Община Благоевград обяви първата обществена поръчка за ремонт на уличното осветление през януари.

Предметът на настоящата обществена поръчка включва изграждане на ново улично осветление на следните подобекти, намиращи се в Благоевград – ул. „Зеленка“ кв. „Грамада“, парк зад бл. 66 и 67, ж.к. „Ален мак“, ул. „Люлин“, ж.к. „Ален мак“, ул. „Солунски атентатори“, ж.к. „Струмско“ и др.

Сред изискванията към кандидатите е през последните 5 години да e изпълнена минимум една дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета и обема на настоящата обществена поръчка.

Община Благоевград през тази година ще разполага с бюджет от над 91 милиона лева.

Прогнозата бе тази година общината да събере 10 милиона лева от местни данъци, а очакваните неданъчни приходи са в размер на 12 милиона лева. Заложени са 9 милиона лева за капиталови инвестиции в града и съставните села.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене