Ще санират училището в Гърмен

Амбициите на Община Гърмен са да превърне средното училище „Свети свети Кирил и Методий” в една от най-модерните и съвременни бази в Пиринския край. Общинският съвет даде съгласие за кандидатстване с проектно предложение за саниране на постройката. С ремонта на сградата учебното заведение ще достигне енергийна ефективност клас А /с близко до нулево потребление на енергия/. Ще се търсят европейски средства от Норвежкия финансов механизъм.

„Целта ни е да успеем да санираме постройката на нашето училище. По този начин ще осигурим комфорт и уют за децата по време на учебния процес. Ще намалим значително разходите за отопление и електроенергия. Предвижда се в проекта и монтирането на фотоволтаични системи върху покрива, които нямат аналог в Благоевградска област”, обясни директорът Стоян Стругов.

Кметът на общината – Феим Иса, ще подготви и внесе проектното предложение с необходимите документи за кандидатстване по Процедура „Енергийна ефективност в сгради“ на Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“. Управникът ще определи със своя заповед екип за управление на проекта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене