Фабрика в Гоце Делчев е с най-модерната фотоволтаична централа

Фабриката за костюми ПИРИН-ТЕКС в Гоце Делчев ползва енергия за захранване от собствена фотоволтаична централа с капацитет 645 kWp. Тя е сред най-модерните в страта. Централата е  проектирана и инсталирана от ГЛОБАЛ-ТЕСТ ЕООД.

Основен инвеститор на проекта за зелена енергия е възложителят ПИРИН-ТЕКС. Компанията има дългогодишна стратегия за опазването на околната среда, преминаване към захранване от зелена енергия и намаляване на въглеродните емисии. Целта е на се осигурят енергийно ефективни модели за редуциране на нарастващите разходи за електрическа енергия за производството и подходящо решение на база използването на алтернативни източници за производство на енергия за собствени нужди. Мнението на ръководството на ПИРИН-ТЕКС в лицето на г-н Бертрам Ролман е, че инвестирането в изграждането на фотоволтаична централа не само ще намали разходите му за електроенергия, поддръжка и експлоатация, но и отговаря на политиката на фирмата за опазването на околната среда в целия район.

Фотоволтаичната инсталация e изградена с основен приоритет производство на електрическа енергия за собствени нужди.

ПИРИН-ТЕКС е дъщерно дружество на германската Rollmann & Partner Fashion Management GmbH, която има повече от 100-годишна успешна дейност в сферата на създаването, производството и търговията на модно облекло. Атмосферата на доверие и сътрудничество между ръководство и служители, както и отличната комуникация с клиентите, превръщат ПИРИН-ТЕКС в надежден и предпочитан партньор за европейската модна индустрия.

Основната мисия и визия на компанията са свързани с желанието да се предложи на международните клиенти оптимално решение в производството на висококачествено облекло. За да бъде постигнато на това, се работи непрекъснато за подобряване квалификацията на служителите и оптимизиране на производствените и логистичните процеси с цел гарантиране на най-високи стандарти на качество при максимално кратки срокове за производство.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене