Населяващи малък жилищен квартал в град Гоце Делчев имат два проблема, за решаването на които нямат търпение да се самосезира градската управа. Единият е липсата на табели с името на улицата и номерата на жилищата, а вторият е липса на достатъчно контейнери за смет на битовите отпадъци.

Става дума за обособен жилищен квартал с кооперации срещу бившата градска баня. За хората е проблем това, че са трудно откриваеми за непознаващи района лица, търсещи някого по служба. Колко голямо значение има обозначаването на улиците и номерацията? Огромно! Особено ако някой има спешна нужда от помощ. Именно в такава ситуация се е оказал един от гражданите, повикал линейка в три през нощта. „В онзи момент секундите имаха голямо знаначение за един човешки живот“, разказва потърпевшят. В резултат на това преживяване той сам поръчал изработката на обозначителна табела, която поставил на жилището си.

Инициативността на гражданите може да бъде похвална, но тя не отменя ангажиментите на общинският съвет към данъкоплатците, и специално за такса смет, която включва и предоставяне на достатъчен брой съдове из градските улици.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене