Барометърът на гоцеделчевските хандбалисти в игра след 10-месечна пауза

Хандбалистът на “Пирин” (ГД) Георги Георгиев-Гочето е готов да се включи в последния двубой от есенния полусезон срещу “Чардафон” в Габрово. Новината потвърдиха от гоцеделчевския клуб, а по-късно го направи и самият състезател. На практика това ще бъде неговият първи двубой след 10-месечно прекъсване заради тежка контузия. Той получи травмата в гостуването на “Локомотив” (Мз) през февруари. През този период претърпя операция и рехабилитация, като за момент имаше опасност лечението да бъде удължено след настъпили усложнения. Те обаче бяха преодолени по-бързо от очакваното и барометърът на южняците вече е на разположение на треньорския екип.

“Този момент е дългоочакван за нашия отбор, с включването на Георги всички вярваме, че отборът ни ще бъде още по-силен. Със сигурност и на него не му бе леко през тези месеци, но всичко е добре, когато свършва добре. Очакваме думите ми да се потвърдят с още по-голяма сила през пролетта, когато ще може пълноценно да участва в мачовете”, коментира главният треньор на неврокопчани Николай Пиргов.

“Това е един изключителен момент за мен. Отново да се завърна на игралното поле, където се чувствам специално. През изтеклите месеци не бе никак лесно и исках възможно най-бързо да се върна обратно в игра. За съжаление едно е желанието, а друго са реалностите и трябваше да се съобразя с тях. Благодаря на отбора, който ме подкрепяше до последно и ми даваше кураж заедно с най-близките ми хора. Именно заради тях имах търпението и остана желанието ми да се върна в игра, а не да се откажа, защото, както при всеки човек, не крия, че са минавали подобни мисли. С нетърпение очаквам оставащите двубои с “Чардафон” и срещу “Спартак” (Варна) от турнира за купата на България. Със сигурност няма да мога да издържа цял мач, което е нормално след толкова дълго отсъствие, но ще влизам в игра да помагам на “Пирин”. Нещо, което много ми липсваше през последните месеци. Много е трудно да гледаш съотборниците си от трибуните, да искаш да им помогнеш, но да не можеш. Само човек, минал по този път, може най-пълно да ме разбере”, заяви Г. Георгиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене