Синоптик от НИМХ предупреди за голяма опасност днес

Максималните температури ще са предимно между 7° и 12°, по-ниски в районите с трайна мъгла

През нощта над много райони от страната времето се изясни. Това съобщи за „Фокус“ дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология Георги Цеков.

Значителна ще се задържи облачността над Западна България и по Черноморието. Вятърът временно ще стихне и на места в котловините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°.

Днес над Централна България ще преобладава слънчево време. След обяд и над западните райони облачността ще намалее и мъглите ще се разсеят. Над крайните източни райони облачността ще е предимно значителна, без валежи. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са предимно между 7° и 12°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев днес ще е с променлива облачно и максимална температура 11 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, без валежи. Ще духа слаб, предимно югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността бавно ще намалява, след обяд над много райони до предимно слънчево време. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

В петък и през почивните дни от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите, отначало дневните, ще се повишат – на места в Източна България и северно от планините, където вятърът ще е умерен и силен, ще надхвърлят 15°. Облачността ще бъде по-често значителна.

В петък на места от запад на изток, а през нощта срещу неделя главно в Южна и Източна България, ще има валежи от дъжд, с повишена вероятност за значителни количества.

В неделя за кратко валежите ще спрат, а вятърът временно ще се ориентира от запад, но до вечерта отново ще стане югозападен и ще се усили, особено в източната половина от страната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене